ویلای جلال‌آباد / دفتر معماری حجم سبز

نام پروژه: ویلای جلال‌آباد
معماران: دفتر معماری حجم سبز
موقعیت: جلال‌آباد، ایران
مساحت: ۱۴۳ متر مربع
سال: ۲۰۱۸
عکاس: فرشید نصرآبادی

ترجمه اختصاصی ایوان:

این بنا در یک بافت روستایی در حاشیه‌ی شهر اصفهان واقع شده است. در طراحی این پروژه سعی شده است که با استفاده از ایجاد سیستم تهویه‌ و خنک کننده‌ی طبیعی و غیرفعال و آموزش به پیمانکار محلی برای ساخت این ساختمان، تکنیک‌های ساخت بومی بهبود یابد.

Plan

به منظور حفاظت از محیط زیست و طبیعت و زمین‌های کشتزار، ساختمان بر روی یک سکو ساخته شده است. با توجه به این که کارفرما خواستار فضایی بود تا در آن تمام اعضای خانواده گردهم آیند، یک فضای اصلی طراحی شده تا حداکثر انعطاف‌پذیری و حداقل پارتیشن‌بندی را داشته باشد. این فضا به گونه‌ای طراحی شد که قابلیت اتصال به آلاچیق را داشته باشد تا در فضای بیرون ایجاد سایه کند و نمای اصلی را از تابش شدید نور آفتاب محافظت کند.

این ساختمان دارای یک بادگیر مرسوم ایرانی است که ارتفاع کافی جهت جانمایی مخزن انباشت آب را دارا می‌باشد. علاوه بر این، این یک روش طبیعی سنتی برای تهویه‌ی ساختمان است (نحوه‌ی عملکرد آن در دیاگرام نشان داده شده است). آجر سنتی به عنوان متریال دیوارهای اصلی نمای بیرونی و دیوارهای داخلی همراه با لایه‌ای عایق استفاده شده است.

این پروژه دارای تعدادی ویژگی خاص است که می‌تواند به عنوان یک الگوی جدید برای طراحی و ساخت و ساز بیان شود و حتی از آن نیز فراتر رود و روش‌های سنتی و مدرن را به هم پیوند دهد و بر فرآیندهای ساخت و ساز در محدوده‌ی خود تأثیر بگذارد: پروژه از یکپارچگی خاصی در بهره‌گیری از ساختارها و پوشش‌های مختلف و باقی عناصر معماری برخوردار است.

استفاده از تکنیک‌های ساده‌ی بومی برای ساختار اصلی و استفاده از مصالح بومی ارزان‌قیمت مانند آجر که به درستی از آن بهره گرفته شده، از دیگر ویژگی‌های ساختمان است. استفاده از برج‌های بادی به‌ عنوان یک تکنیک طبیعی برای تهویه‌ در تابستان و احیای رویکرد سنتی در ساختمان‌های ایرانی از دیگر ویژگی‌های این ساختمان است. ایجاد ثباتی با کیفیت بالا با اساس اصول پایه‌ که یکی از ویژگی‌های اصلی ساختمان‌های پایدار است. این ساختمان به هم به موضوع انتخاب مصالح و بافت و هم به موضوع استفاده از تکنیک‌های بومی توجه داشته و به این دو موضوع احترام گذاشته است.


منبع: آرک دیلی

مشاهده پروژه در اینستاگرام
Iwan_Magazine

گالری تصاویر: