ویلای نیکان / استودیو راوی

نام پروژه: ویلای نیکان
معمار: استودیو راوی
تیم طراحی: خورشید مظاهری، معصومه شفیعی
مساحت: 720 متر مربع
موقعیت: لواسان، تهران

پروژه نیکان ویلای مسکونی است که در لواسان در استان تهران واقع شده است.
این ویلا به مساحت 720 متر مربع در سه طبقه و در زمینی طولی و غیر هندسی به مساحت1746 متر مربع واقع شده که از سمت شمالی و غربی دارای همسایگی است. جانمایی ساختمان با سه هدف انجام شد. گرفتن دید از اطراف و ایجاد بیشترین محرمیت، استفاده مناسب از فضای سبز و همچنین تعریف ورودی ساختمان در مجاورت خیابان اصلی.
به دلیل تاکید کارفرما بر محرمیت و جدا کردن فضاهای عمومی و خصوصی کانسپت اولیه به این صورت تعریف شد. دو حجم خصوصی و عمومی که لگو مانند در هم چفت شدند و مجموعا” حجم اصلی را شکل دادند. در این پروژه همه فضاها و سطوح بر اساس درجه دسترسی و شفافیت جانمایی شده و فضاها به صورت کامل قابلیت تفکیک شدن بصری با یکدیگر را دارند. ساختمان و استخر دو U در هم قفل شده هستند که نقطه اشتراک آنها یک حیاط مرکزی است و همه فضاهای داخلی به این حیاط اشراف دارند. این حیاط مرکزی محل اتصال پذیرایی و نهار خوری همچنین راهروی ورودی و راه پله است. با باز شدن پنجره ها در این حیاط همه فضاها در طبقه همکف با هم ارتباط پیدا می کنند و در صورت بسته شدن پنجره ها هر فضا به تنهایی و جدا از بقیه فضاها می شود.
سطوح نیز در این پروژه به سه دسته شفاف، نیمه شفاف و غیر شفاف تقسیم شده و بر اساس اهمیت محرمیت فضاها و جهت بازشو ها جانمایی شده است. با استفاده از خاصیت آجر، الگویی پر و خالی برای دیواره ها طراحی شد که در سطوح نیمه شفاف به صورت پر و خالی و در سطوح غیر شفاف به صورت بیرون زده از این الگو استفاده شده است.
طبقه همکف شامل اتاق مهمان، پذیرایی، نهار خوری و آشپزخانه اصلی است. همچنین در کنار استخر و در ارتباط با ورودی اصلی ساختمان یک کوریدور فرعی دیده شده که شامل انبار، سرویس و حمام استخر و همچنین آشپزخانه کثیف با ورودی جدا برای خدمه می شود. در طبقه دوم اتاق خواب ها و هال خصوصی قرار گرفته و طبقه سوم سوییت مستر با دسترسی به روف گاردن قرار دارد.

Project Name: Nikan Villa
Architect: Raavi studio
Design team: Khorshid Mazaheri, Masoumeh Shafiee
Area: 720 M2
Location: Lavasan, Tehran, Iran

This is a residential villa located in Lavasan, Tehran. This is a 720 M2 Villa designed in three floors located in a 1746 M2 garden. We had three main concerns for the location of the building. Blocking the view of neighbors and providing privacy for the occupants, maximum use of landscape and nature and also having the main entrance near the main street.
Because of religious restrictions, the client asked for maximum privacy and separation between private spaces and public areas. So, the main concept was two different zones entwine together like a Lego and form an integrate, layered building with three privacy zones. Accordingly, we designed a U-shaped building tangled with a U-shaped pool intersecting in a courtyard. This courtyard is in the heart of the building, all parts of the building including bedrooms and halls and kitchen are connected through this courtyard. With all the doors open, this courtyard connects the guest area with dining room and kitchen on one side and the entrance and staircase on the other side with the pool. With all the doors close, this courtyard separates all parts of the building and provides privacy zones if needed. We also designed three transparency levels for all surfaces of the building, using a brick pattern. We have solid walls for surfaces facing neighbors which the pattern is “bricks filling the bricks”, we have semi transparent walls for corridors and semiprivate area which the pattern is “bricks minus bricks” and we have transparent surfaces which are windows mostly facing the courtyard of directions without any viewer.
First floor contains the main entrance, courtyard, guest room, dining room, kitchen and guest hall. We also have a side corridor next to the main entrance which includes bathroom for pool area, storage and dirty kitchen with a separate entrance for staff. In second floor, we have bedrooms and TV room and third floor is the master suite with access to roof garden.

منبع: تحریریه ایوان

گاری تصاویر: