تحریریه ایوان:   ویلای دوستدار

نام پروژه: ویلای دوستدار، جعبه شماره ۲

آرشیتکت: استودیو معماری سلطان پور

لوکیشن: گیلان، لاهیجان، دستک

مساحت: ۲۵۰ متر مربع

سال ساخت: ۱۳۹۸

 

WhatsApp Image 2020-01-25 at 09.34.14 (1)

 

فرم اصلی بنا یک مکعب مستطیل ساده با چند حجم کوچک بیرون زده (تراسها) است در عین حال حس  کنجکاوی بازدید کننده را برای کشف درون و بیرون برمی انگیزد.

این ساختمان در دو طبقه با ارتفاع کل نه متر و نیم ساخته شده است.

WhatsApp Image 2020-01-25 at 09.34.13

 

ساختار اصلی این بنا از چهار هسته اصلی و یک وید مرکزی تشکیل شده است که هر هسته از لحاظ چشم انداز و حریم شخصی به مثابه یک ویلا عمل میکند

یکی از نکات قابل تعمق در طراحی پلان طبقه دوم عدم وجود راهرو یا هال مرکزی برای ارتباط بین اتاق خوابهاست. اتاقها در قسمت وید مرکزی با هم در تماس نیستند بلکه این راهروی ارتباطی به دور آنها و در مجاورت بدنه ساختمان می چرخد.

 

WhatsApp Image 2020-01-25 at 09.34.12 (1) WhatsApp Image 2020-01-25 at 09.34.12 (2)

 

هر هسته دارای بهارخواب های درونی و بیرونی است که چشم اندازهای بی بدیلی از لاهیجان فراهم آورده که از سمت جنوب به دریا از سمت شمال به جنگل و از سمت شرق به همسایگی مشرف می باشد.

مصالح استفاده شده بتن و شیشه تلفیق جالبی از ثبات و غیر منعطف بودن و ظرافت و شکنندگی به وجود آورده است. گویی بتن مرز فضای درون و بیرون را تعریف می کند و شیشه درون ویلا را به محیط اطراف آن پیوند میدهد.

 

WhatsApp Image 2020-01-25 at 09.34.11 WhatsApp Image 2020-01-25 at 09.34.10WhatsApp Image 2020-01-25 at 09.34.11 (1) WhatsApp Image 2020-01-25 at 09.34.12

 

WhatsApp Image 2020-01-25 at 09.34.15 WhatsApp Image 2020-01-25 at 09.34.13 (1) WhatsApp Image 2020-01-25 at 09.34.13

 

منبع: فصلنامه معماری ایوان